Våra evenemang

Våra evenemang, vårt byalagsår!

Vi börjar året med årsmöte i slutet av januari, då väljer vi styrelse, tar upp viktiga frågor som rör vår verksamhet. Vi äter god mat och har någon trevlig underhållning.


Under vinter/vår månaderna brukar vi ordna temakvällar, "gubbträff", Sköna Söndag för att nämna några.

En fin tradition, har blivit vår Påskkväll som alltid infallar på Skärtorsdagen, då äter vi en god Påskbuffé, har något trevlig föredrag eller någon bra underhållning. Det kan även vara en och annan äggissning/letning.


I sluet av april början av maj brukar det avra dags att förbereda inför kommande säsong, vi rustar och ser över Naturparken, vi vårstädar hyttblecket, hyttan, kaffestugan. Den här dagen är det trevligt om alla kommer med krattan under armen för att hjälpa till. Allt blir ju så enkelt och smidigt om man är flera som hjälps åt:

Under maj månad brukar de första grupperna/beställningar för visning komma.


För sjunde året i rad skall vi ordna Koltecknat, en dag där konstnärer träffas för att måla, alla är välkomna både proffs och amatörer.

Koltecknat är ett initiativ av Marie Gadde Johansson. Koltecknat mynnar ut i en auktion, där behållning går till skapande dagar på Lonnhyttan Granbergsdals Friskola.


Sommarsäsongen


Börjar i mitten av juni och håller på till mitten av augusti, vi har öppet i Kaffestugan, Hyttboa och loppisen mellan kl.13.00-17.00 alla dagar. Vissa dagar har vi lite aktiviteter på blecket, och någon form av underhållning på lördagar vid 15.00.Samt att vi har visning och guidning av Hyttan varje fredag, lördag och söndag kl 14.00 med start 16 juni tills säsongsavslutningen, som i år är den 19 augusti. För att hänga med i svängningarna kolla under fliken Sommarprogram.


Hyttdagen


En marknadsdag med underhållning och brödbak över öppen eld, vi bjuder gästförsäljare, Kaffestugan och Hyttboa är öppna. Hyttloppet som arrangeras av Granbergsdals IF går också av stapeln den här dagen med start och målgång på blecket. Vi brukar ordna till någon trevlig utställning att titta på, och så finns det också aktiviteter för barnen som tex. ansiktsmålning och ponnyridning.


Barnverksamhet


För att även engagera barnen i vår verksamhet, brukar vi ordna olika dagar för dem, det kan var tävlingar, eller dagar där vi provar - hur levde vi förr, eller skapande dagar i form av lera, tovning m.m.
Kolarveckan med Kolardagen


Varje år i slutet av september reser byalagets herrar en kolmila. Det tar ca 10 dagar innan hon är klar för utrivning. Under våran kolarvecka finns det att köpa kolbullar med fläsk och lingonsylt varje kväll, vi tar även emot skolklasser under dagtid. Program med underhållning kommer senare under året.Julmarknaden


I november har vi våran julmarknad, då håller vi till i och utanför Hyttan. Marknadsknallar av skilda slag kommer och byalaget säljer korv och kålsoppa, kransar, hemstöpta ljus och lotter. Barnen kan lämna in sina önskelistor till tomtemor som kommit för att hälsa på dagen till ära. Julmarknaden avslutas med ett luciatåg, som de senaste åren kommit med häst och vagn.

Välkommen och klä dig varmt.Granbergsdals

Hytta och Byalag